Clothilde

Clovislaan 193 Eindhoven
1.100 m2
Midden
Energielabel A

Clothilde

Clovislaan 193 Eindhoven
1.100 m2
Midden
Energielabel A

De voormalige Michaëlkerk was bedoeld als een tijdelijke oplossing echter dat pakte anders uit. De bouw van deze kerk, gewijd aan de heilige aartsengel Michaël, vond plaats in de jaren 1958-1959. Architect Jan Strik ontwierp een modern gebouw zonder toren, sober en vierkant. Het gebouw had een flinke overkapping, met daaraan de naam van de kerk gemonteerd.

Dat er sprake was van een kerk werd ook duidelijk door de glas-in-loodramen en een losstaande metalen klokkenstoel. Die werd in verband met de omliggende bewoning in 1980 verwijderd, maar daar kwam een groot houten kruis op het dak voor in de plaats. Later moest ook dit echter het veld ruimen.

In 2004 fuseerde de Michaëlparochie met die van Gestel Zuid en werd de kerk gesloten. Tot die laatste kerkgemeenschap behoorden de Lambertus- en H.H. Hartenkerk. De noodkerk werd onttrokken aan de eredienst. Toch volgde niet de sloophamer, maar hing zelfs enige tijd een benoeming tot gemeentelijk monument in de lucht. Begin 2017 overleefde het een korte brand.

Na een eerdere verwerving van de opstal en de ondergelegen grond van de gemeente Eindhoven, heeft Landman met haar strategische alliantie begin 2020 de onherroepelijke omgevingsvergunning ontvangen voor de transformatie naar 19 hoogwaardig afgewerkte en luxe gemeubileerde tweekamerappartementen tussen de 40 m2 en 69 m2 gbo groot.

Projects